دكتر بروكلي دكتر بروكلي .

دكتر بروكلي

چگونه دچار پشيماني بعد از عمل اسليو معده نشويم؟

امروزه افراد داراي اضافه وزن بيش از پيش به سراغ انواع جراحي هاي لاغري مي روند. يكي از رايج ترين اين جراحي ها، عمل اسليو معده است كه در سراسر جهان طرفداران زيادي دارد. اما در برخي موارد ممكن است افراد بنا به دلايل مختلفي بعد از عمل از انجام آن پشيمان شوند. به همين دليل قصد داريم تا درباره دلايل پشيماني بعد از عمل اسليو معده و روش هاي جلوگيري از آن توضيحاتي را ارئه دهيم.  

عمل اسليو معده چيست؟

جراحي اسليو معده عملي است كه با روش لاپاراسكوپي انجام شده و طي آن جراح بخش بزرگي از معده را برش زده و از بدن خارج مي كند. با برش بخش بزرگ معده، تنها 20 درصد از حجم معده باقي مانده و اشتهاي فرد به شدت كاهش مي يابد. در نتيجه اين عمل، غذاي مصرفي فرد و كالري دريافتي بدن بسيار كم شده و بعد از مدتي كاهش وزن اتفاق مي افتد.

بيشتر بخوانيد: رژيم غذايي بعد از عمل اسليو معده

دلايل پشيماني بعد از عمل اسليو معده

در كنار عدم اطلاعات كافي كه از مهم ترين دلايل پشيماني بعد از عمل اسليو معده است، دلايل ديگري نيز وجود دارند كه موجب بروز پشيماني مي شوند. اين دلايل عبارتند از:

بروز عوارض ناشي از عمل اسليو

اين عمل لاغري در كنار تمام مزايايي كه براي فرد دارد ممكن است موجب بروز برخي عوارض شود. از اصلي ترين عوارض اين عمل مي توان به احتمال عفونت در شكم و قفسه سينه، حالت تهوع و خونريزي اشاره كرد كه بروزشان در برخي افراد احساس پشيماني بعد از عمل اسليو معده را به همراه دارد.

انتخاب پزشك غير متخصص

عمل لاغري اسليو حتماً بايد توسط پزشك فوق تخصص لاپاراسكوپي پيشرفته انجام شود. در غير اينصورت و زماني كه عمل به دست يك پزشك غير متخصص و غير ماهر انجام شود پشيماني بعد از عمل اسليو معده بروز پيدا مي كند.

عدم پرخوري

از ديگر دلايل مهمي كه باعث بروز پشيماني بعد از عمل اسليو معده مي شود اين است كه فرد ديگر نمي تواند پرخوري كرده و غذاهاي مورد علاقه خود را ميل كند.

بيشتر بخوانيد: مراقبت هاي لازم بعد از عمل اسليو معده

چگونه مي توان از بروز پشيماني بعد از عمل اسليو معده جلوگيري كرد؟

نكات زير به جلوگيري از بروز پشيماني بعد از عمل اسليو معده كمك بسياري مي كنند:

  • عمل اسليو را با خيالي آسوده انجام دهيد و تمركزتان را بر روي كاهش وزن بگذاريد.
  • قبل از انجام عمل طبق توصيه پزشك ورزش و رژيم غذايي داشته باشيد.
  • بعد از عمل مطابق برنامه جهت معاينه به پزشك خود مراجعه كنيد.
  • مكمل ها و داروهاي تجويزي توسط پزشكتان را به موقع مصرف كنيد.
  • اگر بعد از انجام عمل به حالات نامطلوب دچار شديد سريعاً به پزشك خود مراجعه كنيد.

منبع: weightlossurgery.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۲:۲۲:۲۲ توسط:drbroccoli موضوع:

بليچينگ و جرمگيري دندان چه تفاوت هايي با يكديگر دارند؟

هميشه صرفا مسواك زدن و نخ دندان كشيدن براي تميز كردن و حفاظت از دندان ها كافي نيستند. جرمگيري و بليچينگ دندان 2 روش رايج براي روشن تر شدن دندان ها هستند كه در اين مقاله قصد داريم درباره هريك از آنها و همچنين تفاوت بايچينگ و جرمگيري دندان توضيحاتي را در اختيارتان قرار دهيم.

جرمگيري دندان چيست؟

بزاق دهان انسان به صورت طبيعي با ميكروب ‌ها، باكتري ‌هاي دهان و مواد غذايي مختلف تركيب مي شود و باعث تشكيل پلاك بر روي دندان مي‌ شود. پلاك‌ ها معمولا در قسمت پايين لثه و نواحي كه به آنها دسترسي سخت ‌تري داريم، جمع مي شوند. پلاك ها بايد به مرور زمان با جرم گيري دندان از بين برده شوند زيرا اگر ناديده گرفته شوند، مي ‌توانند به پوسيدگي دندان منجر شوند. جرم‌ گيري به از بين بردن رسوب‌ هايي كه بين دندان و لثه ايجاد شده است، كمك مي‌ كند و اين موضوع به روشن ‌تر شدن لثه و دندان افراد كمك مي‌ كند.

بليچينگ دندان چگونه باعث سفيد كردن دندان ها مي شود؟

سفيد كردن دندان با استفاده از بليچينگ، يك روش غير تهاجمي و سريع به حساب مي آيد و لكه ها و رنگدانه هاي روي دندان ها را از بين مي برد. بليچينگ دندان به دور روش خانگي و بليچينگ در مطب، باعث سفيد شدن دندانها مي شود. در اين روش از يك ماده به نام هيدروژن پراكسيد استفاده مي شود كه به رنگدانه هاي سطح رويي دندان نفوذ كرده و باعث تغيير رنگ دندان فرد مي‌ شود.

تفاوت‌ هاي بليچينگ و جرم گيري دندان

در ادامه به معرفي 3 تا از تفاوت هاي اين دو روش مي پردازيم:

ميزان سفيد كردن دندان ها

اصلي ترين تفاوت بليچينگ و جرمگيري دندان را مي توان در ميزان سفيد كردن دندان ها دانست. جرم گيري دندان به طور مستقيم روي رنگدانه هاي دندان تاثيري ندارد و تنها با حذف جرم و پلاك، دندان‌ ها را روشن ‌تر مي‌ كند. در مقابل، بليچينگ با از بين بردن لكه‌ هاي رنگدانه‌ اي، رنگ دندان‌ ها را چند درجه روشن ‌تر مي‌ كند.

هدف درمان

اصلي ترين هدف جرمگيري دندان، حذف جرم و پلاك از سطح دندان‌ ها است. در حالي كه بليچينگ دندان به عنوان يكي از روش هاي اصلاح طرح لبخند، سفيد كردن دندان‌ ها و از بين بردن لكه‌ هاي رنگدانه ‌اي جهت بهبود ظاهر زيبايي دندان‌ هاست.

نحوه انجام

جرم گيري دندان با استفاده از ابزار جرم گيري نظير ابزار دستي، اولتراسونيك يا ليزر توسط دندانپزشك انجام مي‌ شود. در حالي كه بليچينگ، با اعمال ماده هيدروژن پراكسيد بر روي دندان باعث سفيد شدن دندان ها مي شود.

منبع: bestdentist.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۲:۱۳ توسط:drbroccoli موضوع:

ليست غذاهاي مناسب و ممنوعه در زمان ارتودنسي؛ تغذيه بعد از ارتودنسي دندان

نوع غذايي كه فرد با وجود بريس هاي ارتودنسي مصرف مي كند، مي تواند بر حركت دندان ها و طول درمان ارتودنسي دندان تاثيرگذار باشد. معمولا براي افرادي كه كانديداي درمان ارتودنسي هستند، اين سوال پيش مي آيد كه بعد از تصب بريس هاي ارتودنسي ثابت چه غذاهايي بايد مصرف كرد؟ آيا يك برنامه غذايي در زمان ارتودنسي براي آنان وجود دارد؟

اهميت تغذيه بعد از نصب ارتودنسي

درست است كه براكت هاي ارتودنسي ثابت مقاومت بسيار بالايي دارند، اما اين به معناي عدم شكنندگي 100 درصدي آنان نيست و ممكن است با مصرف برخي مواد غذايي، براكت ها بشكنند. اين اتفاق باعث اختلال در روند درمان و طولاني شدن پروسه ارتودنسي دندان مي شود. پس تغذيه در زمان ارتودنسي دندان از اهميت بالايي برخوردار است.

خوردن غذاهاي سخت باعث دو چندان كردن فشار و درد حاصل از ارتودنسي مي شود و اگر به صورت مداوم و بدون توجه به بريس هاي شكننده مصرف شوند، ممكن است مشكلاتي زيادي را بوجود آورده و تا به پايان رسيدن دوره درمان بارها مجبور به تعويض و نصب دوباره بريس ها شويد كه همين امر هزينه ارتودنسي دندان را افزايش مي دهد. همچنين گاز گرفتن مواد غذايي سفت مي تواند باعث برگشت درمان ارتودنسي شود.

مواد غذايي مناسب بعد از ارتودنسي ثابت دندان

در ارتودنسي متحرك اين امكان وجود دارد كه هنگام غذاي خوردن و همينطور مسواك زدن، پلاك هاي ارتودنسي را از دهان خارج كرد. بنابراين هنگام درمان با ارتودنسي متحرك، نياز به رعايت رژيم غذايي خاصي نيست و اين تغذيه بيشتر در ارتودنسي ثابت اهميت دارد.

  • مصرف انواع نان هاي نرم
  • مصرف مواد غذايي نرم و آبكي مانند سوپ و پوره سيب زميني
  • لبنيات مختلف مانند ماست، پنيرهاي نرم و دوغ
  • ميوه جات و سبزيجات نرم مانند كدو، اسفناج و خيار و ميوه هاي نرم مانند موز، هلو، خرمالو و پرتقال و هندوانه (مصرف ميوه هاي مانند سيب، هويج و ... در اين دوران پيشنهاد نمي شود، مگر اينكه رنده شده باشد)
  • مصرف گوشت به صورت نازك و با برش هاي كوچك، مرغ و ماهي (و همينطور ماهي تن)

مواد غذايي غير مجاز در تغذيه بعد از ارتودنسي ثابت

  • تنقلات ترد يا چسبناك مانند چيپس و يا پفك
  • كلوچه هاي خشك و شيريني هاي سفت بعد از ارتودنسي؛ چون ممكن است در بين دندان ها و يا براكت ها گير كند.
  • نان هاي ترد و سفت مانند لبه هاي ترد پيتزا و يا سنگك و بربري
  • ذرت بو داده به دليل هسته هاي سفتي كه دارد
  • پيتزا با پنير زياد بخاطر چسبناك بودن آن
  • ميوه هاي هسته دار كه هسته آنها به راحتي جدا مي شود.

منبع: implantdr.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۱:۱۲ توسط:drbroccoli موضوع:

با مهم ترين روش هاي افزايش متابوليسم بدن آشنا شويد

به مجموعه اي از فرآيندهاي شيميايي كه در بدن انجام مي شود، متابوليسم گفته مي شود كه اين فرآيندها در انجام فعاليت هاي طبيعي اندام ها و سلول هاي بدن و در مجموع زنده ماندن، موثر هستند. به اين معنا كه با انجام اين فرآيندها، انرژي موردنياز بدن توليد مي شود. در ادامه، اين انرژي يا طي فرآيندهاي شيميايي براي اناجم فعاليت هاي بدن صرف مي شود و يا در بدن ذخيره مي شود.

در برخي موارد، بدن نياز به افزايش متابوليسم و سوخت و ساز دارد كه با رعايت چند نكته مهم و تغيير كوچك در سبك زندگي مي توان به اين نتيجه دست پيدا كرد. در اين مقاله قصد داريم تا درباره افزايش متابوليسم بدن از طرق مختلف اطلاعاتي در اختيار شما قرار دهيم.

در چه شرايطي نياز است تا متابوليسم بدن افزايش پيدا كند؟

در برخي از موارد و براي رسيدن به يك هدف خاص، ممكن است فرد به متابوليسم بيشتري نياز داشته باشد. در موارد زير بايد سوخت و ساز بدن را افزايش داد:

  • براي كاهش وزن
  • حفظ وزن سالم و ثابت ماندن آن
  • افزايش فعاليت بدني مانند ورزش
  • براي درمان و يا كنترل بيماري هاي مانند ديابت، مشكلات قلبي و عروقي

راه هاي افزايش متابوليسم بدن

براي افزايش سوخت و ساز بدن مي توان از روش هاي زير استفاده كرد:

رعايت رژيم غذايي سالم و مقوي

داشتن يك برنامه غذايي سالم، در افزايش سوخت و ساز و متابوليسم بدن نقش دارد. اين برنامه غذايي سالم شامل كاهش مصرف چربي، نمك و شكر، افزايش مصرف مواد غذايي حاوي پروتئين مانند گوشت و حبوبات، مواد غذايي فيبر دار مانند سبزيجات، مصرف آب كافي و خوردن صبحانه مقوي و ميان وعده سالم مي شود.

نوشيدن حداقل 8 ليوان آب در روز، نوشيدن قهوه، مصرف غذاهاي تند، ارگانيك و كاملا طبيعي نيز در افزايش متابوليسم بدن مفيد هستند.

بيشتر بخوانيد: معرفي 5 غذاي رژيمي و كم كالري

انجام ورزش منظم براي بيشتر شدن متابوليسم

ورزش هايي مانند پياده روي، بدنسازي، شنا و دويدن مي تانند باعث افزايش سوخت و ساز بدن شوند. با افزايش تحرك، بدن به انرژي بيشتري نياز دارد و متابوليسم براي تامين انرژي و مصرف آن توسط سلول هاي بدن نيز افزايش مي يابد.

بيشتر بخوانيد: لاغري با دستگاه ورزشي چگونه است؟ 

مصرف داروهاي گياهي از راه هاي افزايش متابوليسم بدن

با مصرف داروهاي گياهي مانند قهوه سبز و عصاره فلفل، دمنوش ها و عرقيات گياهي مانند دارچين و زنجبيل نيز مي توان سوخت و ساز بدن را افزايش داد.

مكمل ها و داروهاي افزايش متابوليسم

در برخي شرايط، كاهش ويتامين D و همينطور كلسيم باعث كند شدن روند سوخت و ساز بدن مي شود. در اين شرايط مي توان با مشورت پزشك با مصرف مكمل هاي مرتبط، به افزايش متابوليسم بدن پرداخت.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۴۰۲ساعت: ۱۰:۵۰:۰۷ توسط:drbroccoli موضوع:

هفته به هفته يك رژيم غذايي اصولي بعد از اسليو معده

امروزه افراد به دنبال روش هاي سريع براي لاغري و كاهش وزن هستند و سريعترين آنها استفاده از جراحي لاغري به منظور كاهش وزن است. حيلي از افراد فكر ميكنند كه با انجام جراحي، پروسه لاغري آنها به پايان رسيده است. در حالي كه اينگونه نيست و اين تازه ابتداي مسير لاغري است. بيمار با رعايت يك برنامه غذايي بعد از اسليو معده مي تواند به هدف لاغري خود برسد. در اين مقاله قصد داريم تا برنامه هفته به هفته رژيم غذايي مناسب بعد از جرحاي اسليو را براي شما شرح دهيم.

بهترين رژيم غذايي بعد از اسليو معده

همانطور كه تا اينجاي مقاله متوجه شده ايد، رعايت تغذيه بعد از جراحي اسليو از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. چون در طي جراحي حجم زيادي از معده بيمار برداشته شده است و براي مدتي هورمون گرسنگي فرد از كار مي افتد، در روزهاي ابتدايي بعد از جراحي بايد مايعات و غذاهاي نرم استفاده كنيد و از مصرف غذاهاي جامد و پرچرب خودداري كنيد.

هفته اول بعد از عمل

معده جديد شما بعد از عمل به رژيم و زمان نياز دارد تا به نتيجه و وزن دلخواه برسد. بنابراين در روزهاي ابتدايي براي جلوگيري از بروز اسهال، يبوست و نشتس معده بايد مايعات فراواني مصرف كرد و از مصرف نوشيدني هاي كافئين دار و گازدار خودداري كرد.

بيشتر بخوانيد: انواع رژيم هاي لاغري

7 تا 14 روز بعد از عمل

در هفته دوم بعد از عمل لاغري مي توان به مقدار كمي سوپ هاي رقيق را نيز به برنامه غذايي خود اضافه كرد. توصيه مي شود در اين هفته حتما شيك هاي بدون قند داراي پروتئين مصرف كرد. همچنين مصرف پودينگ هاي بدون چربي و بدون قند بسيار مفيد هستند.

هفته سوم بعد از جراحي اسليو

با شروع هفته سوم، پزشك متخصص به شما اجازه خوردن غذاهاي نرم و پوره شده را مي دهد. در اين هفته مصرف تخم مرغ به شكل آبپز و يا املت براي تامين پروتئين بدن ضروري است. پيشنهاد مي كنيم كه موز و آووكادوي نرم و پوره شده را در برنامه اين هفته خود بگنجانيد.

1 ماه بعد از عمل

بعد از گذشت يك ماه از عمل لاغري اسليو غذاهاي جامد به رژيم غذايي اضافه مي شوند. در اين دوره رعايت نكات تغذيه سالم از اهميت بسياري برخوردار است. توجه داشته باشيد كه همچنان بايد از غذاهاي پرچرب و دير هضم خودداري كنيد. مصرف انواع ميوه ها، پنير كم چرب، مرغ و ماهي، سيب زميني پوره شده و سبزيجات پخته شده در اين بازه زماني توصيه مي شود.

بعد از گذشتن از اين فازها، مي توان با داشتن يك رژيم تثبيت وزن نتيجه تلاش هاي خود را فيكس كرد.

منبع: dietplanner.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۲۳:۴۵ توسط:drbroccoli موضوع:

بعد از تزريق فيلر چه نكاتي را بايد رعايت كرد؟ مراقبت هاي بعد از تزريق فيلر

اين روزها تزريق فيلر يكي از روش هاي پرطرفدار زيبايي و جوانسازي پوست و همينطور حجم دهيد به نواحي مختلف صورت و بدن است. اما تنها با تزريق نمي توان 100 درصد به نتيجه دلخواه خود رسيد. بلكه بايد مراقبت هاي بعد از تزريق فيلر را به درستي رعايت كرد تا بتوان به نتيجه مدنظر خود رسيد.

فيلر چيست؟

در ابتدا لازم مي دانيم كه تعريف كوتاهي از فيلر در اختيارتان قرار دهيم. فيلر يا پر كننده هاي پوستي، موادي طبيعي يا مصنوعي هستند كه به داخل بافت هاي صورت و چين و چروك ها تزريق مي شوند. كساني كه به دنبال اين روش زيبايي مي روند دوره نقاهتي را سپري نخواهند كرد و عوارض جانبي به وجود آمده در آن ها بسيار كم است. البته اين در صورتي است كه مراقبت هاي بعد از تزريق فيلر را به درستي رعايت كنند.

تزريق فيلر در چه مواردي كاربرد دارد؟

  • ژل يا فيلر براي موارد زير به كار مي رود:
  • رفع چين و چروك صورت
  • ·         اصلاح فرم بيني با تزريق فيلر بيني
  • حجم دهي به اعضاي بدن
  • ·         كانتورينگ صورت
  • ·         زاويه دار كردن فك و چانه با تزريق فيلر چانه

مراقبت هاي بعد از تزريق فيلر شامل چه مواردي مي شود؟

همانطور كه اشاره كرديم مراقبت هاي بعد از تزريق فيلر، بر روي نتيجه حاصل از تزريق و ماندگاري آن تاثير بسياري دارد. در ادامه به برخي از مهم ترين مراقبت ها اشاره مي كنيم:

  • ماساژ دادن ناحيه تزريق شده را فراموش كنيد.  زيرا با اين حركت ممكن است ژل تزريق شده را حركت دهيد و باعث نامتقارن شدن نتيجه درمان شود.
  • از مصرف داروهاي رقيق كننده خون مانند آسپيرين، نوافن، انواع ويتامين و … به مدت سه روز خودداري كنيد. زيرا اين داروها باعث كبودي بيشتر در ناحيه تزريق شده مي شوند.
  • استفاده از كمپرس يخ را مي توان اولين و مهم ترين مراقبت بعد از تزريق فيلر دانست و معمولا در كلينيك زيبايي به شما داده مي شود تا از همان دقايق اوليه بر روي ناحيه تزريق شده قرار دهيد.
  • اگر مي خواهيد به طور كامل از فيلر تزريق شده خود مراقبت كنيد، به مدت چند روز از گرماي شديد و نور خورشيد دوري كنيد. اگر تزريق در ناحيه صورت انجام داده ايد هنگام بيرون رفتن در طول روز استفاده از كلاه لبه دار را فراموش نكنيد.
  • در دو روز اول تزريق به توصيه پزشكان از انجام فعاليت هاي بدني و ورزش شديد خودداري كنيد.

منبع: zibaieclinic.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۲۲:۰۷ توسط:drbroccoli موضوع:

رژيم بعد از عمل اسليو معده چگونه است؟

خيلي از افراد چاق با گرفتن انواع رژيم هاي لاغري و همينطور ورزش، به نتيجه دلخواه خود از لاغري نمي رسند. در اين شرايط اين افراد به سراغ روشي سريعتر مي روند و آن هم جراحي لاغري است. اسليو معده يكي از رايج ترين عمل هاي لاغري است كه در سرتاسر جهان طرفداران بسياري دارد. خيلي از افراد فكر مي كنند كه با انجام عمل لاغري پروسه لاغريشان به پايان رسيده است و ديگر دوران طلايي زندگي شان با يك هيكل جديد و زيبا شروع شده است. در حالي كه اينگونه نيست و جراحي تازه ابتداي مسير لاغري است.

داشتن يك برنامه غذايي مناسب بعد از اسليو معده از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. ما در اين مقاله قصد داريم درباره تغذيه بعد از اسليو معده به طور مفصل صحبت كنيم. پس با ما همراه باشيد.

عمل اسليو معده چگونه انجام مي شود؟

جراحي اسليو معده يك عمل لاغري است كه به روش لاپاراسكوپي و تحت بيهوشي عمومي انجام مي شود. اين جراحي براي افراد چاقي كه شاخص توده بدني آنها 40 و بالاتر از آن است، قابل انجام است. در طي اين عمل، جراح بخش بزرگي از معده را برش زده و از بدن خارج مي كند؛ در نتيجه حجم كوچكي از معده باقي مي ماند كه تنها 20 درصد از آن است. با كم شدن حجم معده، غذاي مصرفي فرد هم كم شده در نتيجه ميزان كمتري كالري به بدن مي رسد و بعد از مدتي كاهش وزن چشمگير اتفاق مي افتد.

بيشتر بخوانيد: پشيماني بعد از عمل اسليو معده

هفته به هفته يك رژيم غذايي مناسب بعد از اسليو

داشتن يك رژيم غذايي سالم و اصولي بعد از اسليو معده بسيار مهم است. معمولاً پزشك توصيه مي كند بعد از انجام عمل، مايعات و غذاهاي نرم ميل كنيد و از مصرف غذاهاي پرچرب بپرهيزيد. در ادامه، رژيم غذايي مناسب در بازه هاي مختلف بعد از عمل را شرح مي دهيم:

هفته اول

معده جديد شما بعد از جراحي به زمان نياز دارد تا به شرايط عادت كند و نتيجه دلخواه را به شما بدهد. به همين دليل در هفته اول بعد از جراحي اسليو معده، بيمار بايد فقط مايعات بنوشد. اما لازم به ذكر است كه از مصرف نوشيدني هاي گازدار و داراي كافئين پرهيز كنيد.

هفته دوم

در هفته دوم، برنامه غذايي اسليو معده بيمار با هفته اول تفاوت هايي دارد؛ به اين صورت كه مي توان در اين هفته سوپ هاي رقيق، شيك هاي پروتئيني و ماست يوناني كم چرب نيز مصرف كرد. در اين هفته افزايش اشتها و ميل به خوردن غذا طبيعي است اما هم چنان بايد از مصرف غذاهاي جامد و پرچرب خودداري كنيد.

هفته سوم

با شروع سومين هفته شما مي توانيد غذاهاي نرم و پوره شده را به رژيم غذايي بعد از اسليو معده اضافه كنيد. بهتر است غذاهايتان سرشار از فيبر و پروتئين باشد.

منبع: weightlossurgery.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۴:۴۱:۰۱ توسط:drbroccoli موضوع:

انواع ارتودنسي نامرئي دندان را بشناسيم

با توجه به توجه روز افزون افراد به درمان مشكلات دنداني و اصلاح طرح لبخند خود از طريق ارتودنسي دندان، اين شاخه از علم دندانپزشكي در چند سال اخير پيشرفت زيادي پيدا كرده است و انواع مختلفي از آن به وجود آمده است. امروزه نوعي از ارتودنسي دندان رايج شده است كه تحت عنوان ارتودنسي نامرئي شناخته مي شود و طرفداران بسيار زيادي پيدا كرده است. در اين مقاله قصد داريم تا درباره انواع ارتودسي نامرئي توضيحاتي را در اختيارتان قرار دهيم.

ارتودنسي نامرئي همانطور كه از نامش پيداست، به استفاده از دستگاهي براي درمان ناهنچاري هاي فك و دندان اشاره مي كند كه قابليت ديده شدن توسط افراد مختلف را ندارد و در حقيقت به روش هاي مختلفي نامرئي هستند. از آنجايي كه بزرگسالان بيشتر از كودكان در جامعه حضور دارند، اين نوع درمان در ارتودنسي بزرگسالان بيشتر به چشم مي خورد.

انواع ارتودنسي نامرئي

انواع ارتودنسي نامرئي به دو دسته اصلي تقسيم مي شود: ارتودنسي نامرئي ثابت و ارتودنسي نامرئي متحرك. در ادامه به معرفي هر يك از انواع ارتودنسي نامرئي مي پردازيم.

ارتودنسي نامرئي متحرك

با اينكه ارتودنسي نامرئي انواع مختلفي دارد اما از آنجايي كه نوع متحرك آن از همه رايج تر است، وقتي حرف از ارتودنسي نامرئي مي شود، معمولا منظورمان همين نوع ارتودنسي متحرك نامرئي يا اينويزيلاين است. در اين تكنولوژي ارتودنسي شفاف، پلاك هاي شفاف و بي رنگي بر روي دندانها قرار مي گيرند كه به سختي ديده مي شوند. اين الاينرها هر 2 هفته يكبار بايد تعويض شود و با قالب بعدي جايگزين شوند تا به مرور باعث جابجايي دندان هاي شوند.

ارتودنسي نامرئي سراميكي

يكي ديگر از انواع ارتودنسي نامرئي، ارتودنسي سراميكي است كه به وسيله براكت هاي همرنگ دندان و سراميكي به منظم كردن دندان هاي بيمار مي پردازد. براكت هاي اين ارتودنسي از نوع فلزي آن شكننده تر بوده و بيشتر در معرض خراب شدن و شكستن قرار دارد. همچنين به دليل رنگ سراميكي كه دارد ممكن است سريع رنگ بگيرند.

ارتودنسي نامرئي لينگوال

نوع ديگري از ارتودنسي نامرئي كه مانند ارتودنسي سراميكي در دسته ارتودنسي ثابت قرار مي گيرد، ارتودنسي پشت دنداني يا ارتودنسي لينگوال مي باشد. در اين روش ارتودنسي سيم ها و براكت ها در پشت دندان هاي فك بالا و پايين كار گذاشته مي شوند و قابل رويت نيستند. از آنجايي كه وجود دستگاه ارتودنسي در پشت دندان ها و برخورد آن با زبان مي تواند آزار دهنده باشد، معمولا متخصص ارتودنسي اين نوع روش را به بيماران پيشنهاد نمي كند.

منبع: bestdentists.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۱۱:۴۵ توسط:drbroccoli موضوع:

ارتودنسي كودكان چيست و مدت زمان آن چقدر است؟

در برخي موارد، رشد فك كودكان به صورت نامتعادل است كه مي تواند به دلايل محيطي و يا وراثتي باشد. مسائل مربوط به همترازي فك ها در كودكان بسيار رايج است. در اين شرايط مي توان از ارتودنسي كودكان براي برطرف كردن مشكلات فكي يا دنداني كودك استفاده كرد. سلامت دهان و دندان در هر سني مهم است، اما هنگامي كه دندان هاي شيري فرزند شما جاي خود را به دندان هاي دائمي مي دهند، مشكلات فكي و دنداني نيز ظاهر مي شوند. اگر در اين سن مشكلات او شناسايي شود، درمان آن بسيار راحت تر صورت مي گيرد.

درماني كه به برطرف كردن مشكلات و ناهنجاري هاي دنداني در بزرگسالان مي پردازد، ارتودنسي بزرگسالان نام دارد و به درماني كه براي پيشگيري از رشد نامنظم دندان ها و درمان به موقع مشكلات دنداني در كودك استفاده مي شود، ارتودنسي كودكان گفته مي شود.

مشكلاتي كه نيازمند درمان ارتودنسي كودكان هستند

  • باز ماندن دهان در اغلب اوقات و تنفس دهاني
  • دندان هاي شلوغ يا كج
  • ناهماهنگي در رشد فك ها ( جلو يا عقب زدگي يكي از فك ها)
  • مكيدن انگشت شست بعد از پنج سالگي
  • ساختار غير معمول فك
  • فاصله بين دندان هاي جلو حين بستن دهان
  • وجود فاصله بين دنداني زياد
  • زودتر يا ديرتر افتادن دندان شيري

مدت زمان درمان ارتودنسي كودكان چقدر است؟

در كا طول درمان ارتودنسي به نوع و شدت مشكل دندان و فك و همينطور وشعيت كلي دندان هاي كودك بستگي دارد. در صورتي كه در فاز اول ارتودنسي  دندان از فضا نگهدارنده يا وسيع كننده كام استفاده شود، ممكن است از 4 تا 8 ماه طول بكشد تا مشكل دندان او برطرف شود. در فاز دوم ارتودنسي كه مي توان از ارتودنسي ثابت استفاده كرد نيز مدت درمان ارتودنسي بين 6 ماه 1.5 سال طول مي كشد.

سن مناسب براي ارتودنسي كودكان

بهتر است كودكان با شروع رشد اولين دندان شيري خود، به دندانپزشك و متخصص ارتودنسي مراجعه كنند و مورد معاينه قرار بگيرند. در اين مراجعه مي توان مشكلات فك و يا دندان ها را خيلي زود شناسايي و اقدام به درمان كرد. اغلب كودكان تمام دندان هاي دائمي خود را تا سن 13 سالگي دارند. اما رشد فك در اواخر نوجواني متوقف مي شود و درمان ارتودنسي در اين سن قدري دشوارتر است. اگر مشكلات فكي تا قبل از 13 سالگي برطرف نشود، ممكن است در آينده راهي جز جراحي باقي نماند. پس بهترين سن درمان ارتودنسي در كودكان بين 10 تا 13 سالگي است.  

منبع: implantdr.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۱۱:۰۹ توسط:drbroccoli موضوع:

كالري چيست؟ نقش آن در بدن به چه صورت است؟

همه ما روزانه كلمات كالري مواد غذايي، مصرف فلان قد كالري در روز و ... را از زبان اطرافيانمان شنيده ايم. اما واقعا مي دانيد كه كالري چيست؟ يا مي دانيد كالري در بدن ما چه نقشي دارد؟ براي اينكه به پاسخ اين سوالات دست پيدا كنيد، پيشنهاد مي كنيم اين مقاله را از دست ندهيد.

كالري چيست؟

كالري يك واحد اندازه گيري براي ميزان انرژي در شيمي و فيزيك است و به صورت فيزيكي به معناي مقدار گرماي لازم براي افزايش دماي يك گرم آب به اندازه يك درجه سلسيوس است. معمولا ما از اين واژه براي بيان انرژي مواد غذايي و انرژي مورد نياز براي بدن و يا انرژي مصرفي در بدن استفاده مي كنيم. به مقدار انرژي كه با خوردن مواد غذايي وارد بدن مي شود و يا مقدار انرژي كه بدن براي انجام سوخت و ساز مصرف مي كند، كالري گفته مي شود.

بيشتر بخوانيد: رژيم كالري شماري 

كالري در بدن چه نقشي بازي مي كند؟

بدن يزا اناحم فعاليت هاي روزانه، سوخت و ساز بدن و در نتيجه زنده ماندن، به انرژي نياز دارد و اين انرژي از طريق مصرف مواد غذايي دريافت مي شود. انرژي دريافت شده از مواد غذايي بيشتر حاوي درشت مغذي ها است. انرژي حاصل از درشت مغذي هاي پروتئين، چربي، كربوهيدرات به ازاي هر گرم از آن ها به ترتيب ۴، ۹، ۴ كالري است. هنگامي كه اين انرژي وارد بدن مي شود بايد در سيستم گوارش هضم و جذب شود.

سلول هاي بدن نيز براي انجام وظايف روزانه خود به انرژي نياز دارند كه آن را از طريق مواد جذب شه بدست مي آورند. مواد مغذي مورد نياز بدن از طريق جريان خون به سلول هايي كه به آن ها نياز دارد، وارد مي شوند. اين انرژي براي براي سوخت و ساز بدن، پيام رساني، عضله سازي و توليد سلول هاي جديد مصرف مي شود.

كالري مورد نياز روزانه براي افراد مختلف

همان طور كه گفتيم انرژي مورد نياز روزانه هر فرد به شاخص توده بدني يعني سن، قد و وزن بستگي دارد. در محاسبه كالري روزانه، شاخصه هاي سن، قد و وزن افراد دخيل هستند.

كالري مصرفي و دريافتي چه تفاوتي با يكديگر دارند؟

كالري دريافتي به مقدار انرژي كه فرد از طريق غذا دريافت مي كند گفته مي شود. از طرفي به انرژي كه فرد براي انجام فعاليت ها و سوخت و ساز بدن مصرف مي كند نيز كالري مصرفي گفته مي شود.

منبع: foodonly.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۵۷:۵۹ توسط:drbroccoli موضوع: