دكتر بروكلي دكتر بروكلي .

دكتر بروكلي

يك رژيم شيردهي مناسب چه ويژگي هايي دارد؟

از آنجايي كه نوزاد از شير مادر تغذيه مي كند و مواد مغذي موردنياز او از طريق شير مادر تاكمين مي شود، تغذيه و رژيِم غذايي مادر در دوران شيردهي از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. داشتن يك رژيم مناسب بعد از زايمان و در دوران شيردهي، موجب مي شود بدون تغيير در كيفيت شير، سلامت بدن و تناسب اندام مادر حفظ شده و هم چنين موجب جلوگيري از بروز عوارض بعد از شيردهي و بيماري هاي مرتبط با چاقي مي شود.

ويژگي هاي رژيم شيردهي مناسب

يك رژيم شيردهي مناسب بايد تنوع و تعادل كافي داشته باشد. به همين دليل لازم است كه در اين برنامه غذايي انواع غلات، ميوه ها، سبزيجات، گوشت و لبنيات به مقدار كافي مصرف شده و مصرف روغن ها، شيريني جات، غذاهاي پرچرب و نوشيدني هاي شيرين محدود شود.

ميوه ها و سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدان، فيبر، ويتامين و مواد معدني هستند كه مصرف آنها باعث كنترل اشتها، كاهش وزن و پيشگيري از ديابت نوع 2 مي شود.

در رژيم شيردهي حتما بايد پروتئين به ميزان كافي مصرف شود. يكي از فوايد پروتئين، كنترل اشتها است. گوشت قرمز، ماهي و مرغ، حبوبات، تخم مرغ و لبنيات كم چرب نمونه هايي از مواد غذايي حاوي پروتئين هستند.

انواع گوشت علاوه بر پروتئين، سرشار از آهن و ويتامين B12 هستند كه مصرفشان موجب كاهش خطر بروز كم خوني در مادر مي شود. آهن ساخت سلول هاي خوني را انجام مي دهد به همين علت مصرف آن به مادران شيرده توصيه مي شود به خصوص آن هايي كه موقع زايمان خون زيادي از دست داده اند.

در رژيم شيردهي سعي كنيد از نمك يد دار استفاده كنيد. اين نوع نمك را حتماً در ظرف بسته و دور از نور نگه داري كرده و براي از بين نرفتن يد آن در مرحله آخر پخت غذا نمك را اضافه كنيد.

بيشتر بخوانيد: رژيم بارداري مناسب چگونه است؟

زمان مناسب شروع رژيم شيردهي

در واقع اگر در دوران بعد از بارداري به دنبال كاهش وزن هستيد، بايد بدانيد كه :

  • مادراني كه كودكانشان از شير آن ها تغذيه مي كنند در 6 ماه اول تولد نوزاد، مجاز به رعايت رژيم لاغري نيستند و بعد از 6 ماه مي توانند زير نظر متخصص تغذيه به كاهش وزن اقدام كنند.
  • مادراني كه كودكشان از شير خشك تغذيه مي كند، مي توانند از همان بدو تولد نوزاد از رژيم لاغري مخصوص خود پيروي كنند.

منبع: dietplanner.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۱۱:۱۷:۲۷ توسط:drbroccoli موضوع:

سفيد كردن دندان بعد از ارتودنسي با چه روش هايي انجام مي شود؟

بعضي اوقات ممكن است بعد از پايان درمان ارتودنسي و برداشتن دستگاه، دندان ها زرد و لكه دار شده باشند. درست است كه دندان ها ديگر نامرتب نيستند، ولي سفيد نبودن آنها باعث مي شود كه لبخند فرد خيلي هم بي نقص نباشد. ما در اين مقاله علل زرد شدن دندان ها و روش هاي سفيد كردن دندان ها بعد از ارتودنسي را براي شما توضيح داده ايم.

مهم ترين علل زرد شدن دندان ها هنگام درمان ارتودنسي

  • عدم رعايت بهداشت دهان و دندان
  • مصرف خوراكي هايي كه رنگدانه زيادي دارند
  • اعمال بريس هاي بزرگ در ارتودنسي
  • استعمال دخانيات

روش هاي سفيد كردن دندان ها بعد از ارتودنسي

حالا كه با مهم ترين علت هاي زرد شدن دندان ها هنگام ارتودنسي آشنا شديد، نوبت به اين رسيده است كه با روش هاي درمان اين مشكل آشنا شويم.

استفاده از مواد سفيد كننده

برخي مواد سفيد كننده در داروخانه ها وجود دارد كه مي توان بدون نسخه هم آن ها را تهيه كرد؛ موادي از جمله خمير دندان ها، قلم و نوار هاي سفيد كننده. اما بايد توجه داشته باشيد كه استفاده از اين مواد مي تواند باعث آسيب به ميناي دندان و حتي ايجاد حساسيت در لثه ها شود.

انجام بليچينگ در مطب دندانپزشكي

يكي از ايمن ترين روش هاي سفيد كردن دندان ها، انجام بليچينگ دندان بعد از ارتودنسي است. در اين روش، هيدروژن پراكسيد با درصد مشخصي زير نظر دندانپزشك ترميمي و زيبايي بر روي دندان ها اعمال شده و دندان ها را سفيد مي كند. احتمال ايجاد حساسيت در دندان و لثه بسيار كمتر از ساير روش ها است.

استفاده از كيت هاي خانگي بليچينگ

بليچينگ دندانها را در خانه هم مي توان انجام داد. ماده اي كه در بليچينگ به كار مي رود شامل هيدروژن پراكسايد است و مي توان آن را از داروخانه و دندانپزشكي ها تهيه كرد. تاثير بليچينگ در خانه به اندازه انجام آن در مطب نيست اما به شكل قابل توجهي دندان ها را سفيد مي كند.

جرم گيري دندان ها

يكي ديگر از روش هاي سفيد كردن دندان ها بعد از ارتودنسي جرم گيري دندان است. وقتي پلاك ها به هر دليلي بر روي سطوح دندان ها تجمع يافته و سفت مي شوند، از بين بردنشان كار ساده اي نيست. اما مي توان بعد از برداشتن ارتودنسي از اين روش براي سفيد شدن دندان هايتان استفاده كنيد. دندانپزشك به كمك ابزار مخصوص دندانپزشكي، رسوب جرم ها را مي تراشد و دندان ها را سفيد مي كند.

منبع: implantdr.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۱۰:۰۱ توسط:drbroccoli موضوع:

روكش دندان چيست؟ معرفي انواع روكش دندان

روكش هاي دنداني پوسته هاي نازكي هستند كه به سطح دندان شما چسبانده مي شوند و تمامي دندان را مي پوشانند. اين روكش ها براي بهبود ظاهر لبخند شما و با توجه شكل، رنگ و هم ترازي دندان هاي شما طراحي مي شوند و از طرفي از دندان ها محافظت مي كنند.

انواع روكش دندان

براي روكش كردن دندان مي توان از انواع روكش هاي دنداني استفاده كرد. اين روكش شامل موارد زير هستند:

روكش هاي سراميكي

روكش سراميكي يكي از بهترين روكش هاي است كه به دندان ها چسبانده مي شود و همانطور كه نامش پيدا است، از جنس سراميك ساخته مي شود. اين روكش ها براي حل مشكلات ظاهري مانند رنگ غير طبيعي، شكل نامتعارف و فاصله هاي بين دندان ها بسيار مفيد هستند.

روكش دندان سراميكي به دليل شباهت زياد به دندان هاي طبيعي و عدم حساسيت به ليزر و نور UV، بسيار محبوب هستند. همچنين، روكش هاي سراميكي مقاومت بالايي در برابر لكه ها و رنگ پذيري دارند و مي توانند به مدت طولاني از 10 تا 15 سال استفاده شوند.

روكش دندان فلزي

روكش هاي فلزي از جنس فلزهاي مانند آلياژهاي طلا، نقره و پلاتين ساخته مي شوند. اين روكش ها بسيار قوي و مقاوم هستند و معمولاً براي درمان دندان هاي شكسته، فرسوده و يا با آسيب هاي بزرگ استفاده مي شوند. با اين حال، يكي از نقاط ضعف روكش هاي دنداني فلزي اين است كه ظاهر طبيعي و شفافيت آنها كمتر از روكش هاي سراميكي است.

روكش دندان فلز – سراميك

روكش هاي دنداني فلز-سراميك با هدف بهبود ظاهر و استحكام دندان استفاده مي شوند. در اين روكش ها از فلز براي لايه دروني و به منظور استحكام و استواري استفاده مي كنند. از طرفي ديگر، سطح بيروني روكش از سراميكي است كه به دندان ها ظاهر طبيعي مي بخشد. روكش هاي دنداني فلز – سراميك مزيت هايي مانند مقاومت در برابر شكستن، استحكام بالا و طول عمر بيشتر را دارند و در عين حال، ظاهر طبيعي و زيبايي را ارائه مي دهند.

تاج هاي دنداني زيركونيا

روكش دندان زيركونيا، روكش هايي شبيه به روكش فلز- سراميك هستند كه بر روي دندان ها قرار مي گيرند. با اين تفاوت كه لايه داخلي اين روكش به وسيله فلزي به نام زيركونياي سفيد رنگ محكم مي شوند. زيركونيا به دليل استحكام بالا و قابليت تحمل فشار بيشتري كه نسبت به روكش هاي دنداني ديگر دارد، قادر به تحمل فشارهاي بيشتر از طريق مكانيسم هاي مانند قوس ها و پيچ ها است.

منبع: bestdentists.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۰۸:۳۵ توسط:drbroccoli موضوع:

سندروم دامپينگ چيست؟ چه روش هايي براي درمان آن وجود دارد؟

سندروم دامپينگ مجموعه اي از علائم است كه به دليل تخليه سريع و ناگهاني محتويات معده (در حقيقت غذاي مصرفي) به داخل روده به وجود مي آيد. در اين مقاله قصد داريم تا با اين بيماري، علت ها و روش هاي درمان آن بيشتر آشنا شويم.

انواع سندروم دامپينگ

اين بيماري ممكن است در دو حالت بروز كند كه در ادامه به توضيح كوتاه آنها مي پردازيم:

سندروم دامپينگ زودرس

۱۰ تا ۳۰ دقيقه بعد از مصرف غذا به دليل ورود ناگهاني غذا از معده به روده علائمي مانند اسهال، گرفتگي عضلات شكم، نفخ، حالت تهوع و استفراغ بروز مي كنند. در اين شرايط روده نيز موادي را آزاد مي كند كه باعث افزايش ضربان قلب و كاهش فشارخون مي شوند.

سندروم دامپينگ ديررس

فرد ۳ ساعت بعد از مصرف غذا، به دليل آزاد شدن بيش از حد انسولين و كاهش قند خون علائمي مانند ضعف، بي حالي، خستگي، سرگيجه، تعريق و افزايش ضربان قلب را تجربه مي كند.

سندروم دامپينگ به چه علت هايي بروز مي كند؟

مواردي كه باعث تشديد علائم و تخليه سريع معده از طريق سندروم دامپينگ مي شوند، عبارتند از:

  • مصرف بيش از حد آب در هنگام غذا خوردن
  • مصرف مواد غذايي حاوي كربوهيدرات بالا
  • پرخوري
  • ·         انجام عمل هاي لاغري مانند اسليو معده و باي پس معده 

درمان سندروم دامپينگ با چه روش هايي انجام مي شود؟

براي درمان اين بيماري مي توان از روش هاي زير استفاده كرد:

تغيير در رژيم و عادات غذايي فرد

در مرحله اول بيمار بايد يك تغيير اساسي در عادت ها و برنامه غذايي خود بدهد. با رعايت موارد زير مي توان تا حدودي سندرم دامپينگ را درمان كرد:

  • بايد مصرف مواد غذاي حاوي كربوهيدرات مانند آبنبات ها، مواد غذايي پخته شده و آماده را قطع كرد.
  • پيروي از رژيم غذايي با فيبر بالا توصيه مي شود.
  • مصرف مواد غذايي حاوي پروتئين مانند مرغ، ماهي و كره بادام زميني در برطرف كردن علائم سندروم دامپينگ موثر هستند.
  • مصرف آب به همراه غذا و تا نيم ساعت بعد از غذا ممنوع است.

مصرف دارو

اگر رعايت برنامه غذايي مناسب و تغيير عادت هاي غذايي به درمان اين بيماري كمك نكند، بايد به سراغ مصرف دارو رفت. با مصرف دارو، ترشح انسولين كاهش و روند هضم غذا و حركت آن بهبود مي يابد.

جراحي براي درمان سندروم دامپينگ

جراحي خاصي براي درمان اين سندروم وجود دارد. فقط بايد دليل بروز بيماري را تشخيص داد و در صورت نياز بايد جراحي لازم را براي برطرف كردن عامل ايجاد سندروم انجام داد.

منبع: foodonly.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ دى ۱۴۰۲ساعت: ۰۹:۰۵:۴۷ توسط:drbroccoli موضوع: